Orta Format arşivinde arama için yukarıdaki alanı kullanabilir ya da her güncelleme içeriğini aşağıdaki başlıklarda görebilirsiniz.
Serkan Taycan, Yusuf Sevinçli ile fotoğrafa bakışından “flaneur”lüğe, fotoğraf kitaplarından son dönem çalışmalarına birbiriyle ilişkili pek çok konunun konuşulduğu bir söyleşi yaptı.
Fotoğrafçı Frederic Lezmi, Grafik tasarımcı Okay Karadayılar ve galeri sahibi Kerimcan Güleryüz tarafından geliştirilen Book Lab projesi ve fotoğraf kitaplarına dair merak ettiklerimizi, bir bayram tatili öncesi hengamesinde sevgili Okay Karadayılar'a sorma fırsatı bulduk.
Çağdaş sanatta fotoğraf farklı disiplinlerle bir araya gelerek güçleniyor ve yeni anlamlar kazanıyor. Disiplinlerden birini de "yürüyüş" olarak değerlendirebiliriz. Araştırma sürecimizde karşımıza çıkan Gaffney'in projesinin hissettirdikleri ve çağrışımları, daha önceden incelediğimiz farklı projelere uzandı. Onu çağrışımıyla konu Serkan Taycan'ın "İki Deniz Arası"na, devamında ise Cem Ersavcı'nın "Outside" projesine geldi.
To Point to Line and Space" Jacob Juhl'un fotoğrafın evreni iki boyuta indirgeyen yapısı içerisinde üç boyutluluk arayışına giriştiği projesi.
Metehan Özcan ile çalışmaları ve üretim pratiğinin merkezindeki katmanlılık hali ile şehire dair bir söyleşi.
Serkan Taycan ile "Memleket" ve "Kabuk"‘un ilişkisi, üçlemenin devamı olan kent meydanları ve toplu konutlara dair bir söyleşi.
Fotoğraf ve fotoğraf eleştirisiyle ilgili beklentilerimi basit bir sergi konuşmasından, söyleşisinden yola çıkarak ifade etmek istiyorum. (Tabi kurmaya çalışacağım bu ilişki, Orta Format'ın geçtiğimiz güncellemesinde yayınlanmış olan, fotoğraf yazımını nasıl sürdürüyor olduğum ve diyalog kurduğum-kurabildiğim işlerle de ilgili.)
Neye göre eleştiriyoruz? Sevdiğimiz insanların işlerine ‘olumlu' önyargıyla bakıyor muyuz? İyiyi ve kötüyü nasıl ayırıyoruz? Murat Germen ile ‘eleştiri'ye dair bir söyleşi. İlavesi, 'Muta-morfoz' ve yeni projeler üzerine bakışı ile Orhan Cem Çetin'in son sergisi ‘Yeni Çağ' hakkındaki yorumu.