Transition, Emin Yüksel'in iki şehir arasındaki yolculuğu sırasında oluşan, yollar, manzaralar ve buluntu nesneler içeren projesi.
Yüksel yaşadığı İstanbul ile doğduğu yer olan Artvin arasındaki yolu dönüştürüyor ve doğrusal olmayan bir şekilde yeniden tanımlıyor. Çalışma bir yol hikayesi olmayı önermiyor, bu iki nokta arasında bir zaman/mekan çizelgesi oluşturmuyor. Bunun yerine, daha içsel bir yolculuk izlenimi veren fotoğraflardan oluşuyor. Herhangi iki nokta arasından da gözlemleyebileceğimiz, insanın aklının içinde sürdürdüğü, içini fotoğraflarla çerçevelediği görüntülerle karşı karşıya bırakıyor izleyiciyi.
Yolculuk, her zaman bir yere varmak amaçlı olan bir eylem olarak tanımlanır ve yol ilerleme için bir araç olarak düşünülür. Oysa, incelendiğinde ve değerlendirildiğinde bambaşka hisler uyandırabiliyor. Neticede aslında yolun da bir belleği var. Hem yolculuk edenlerden, hem de zaten bizim yol dediğimiz yerlerde yaşayanlardan dolayı. Yüksel, bu izleri kaydedenlerden. Kayıt, bilinçakışına benziyor gibi görünse de, Yüksel'in fotoğraflardan oluşturduğu kitap yolu parçalayan, altüst eden ve yeniden birleştiren bir forma sahip.
Bağımsız bir alanda üç gün süren bir sergi ile kitabını mekana dahil eden Yüksel, kitabın bir sanat işi olarak mekanda yeni bir katman kazandığını düşünüyor. Yolların, süreçlerin bir kitabın içerisnde başka bir izlekle ve tamamen soyut bir ortamda bakılabilir olması; yola daha çok davet ediyor.