Fault Line

#18
Sophie Barbasch
Hakkında
Orta Format
Hakkında Diğer Yazıları

Fault Line, Sophie Barbasch'ın kendi aile ilişkileri üzerinden hazırladığı çalışması.

Deprem olduğunda dünya görece bölünürken fay hattı denen sınırların ortaya çıkması, Barbasch için önemli bir metafor. Aile ilişkileri, var olan anlaşmazlıklar, ayaklanmalar ve tüm bu bağları ‘fay hattı'na benzetiyor.

Barbasch proje metninde şöyle diyor: "Çoğu insan gibi ben de ailem hakkında çatışma hissediyorum. Kusur bulmaya oldukça meyilli, ama bir o kadar da bağlılık duyuyorum. Aile ilişkilerim ideal olandan az olsa da aile üyelerimi seviyorum. Bu proje üzerinde çalışmam, umarım bu duygu karmaşası içinde umutlu şeyler öğrenmek için bir yoldur."

Son zamanlarda, insanlar görüntüleri ihale olduğunu düşünüyorum söylediler. Ben çatışma ifade etmek isterim çünkü fotoğraf ilk bakışta bu, hayal kırıklığı oldu. Ama o da mantıklı sanırım. Ailem benim hayatımın parçası-beni ayakta tür.

Çalışmada özellikle kuzenlerini betimleyecek şekilde fotoğraflar çeken Barbasch, fotoğrafları daha sonra sahiplerine göstererek onların tepkilerini inceliyor. Projeyi bu tepkilere göre şekillendiriyor ve arayışında bir adım daha ileri götürecek bir yol olarak görüyor.