The Dwellings

#12
Ellie Davies
Hakkında
Orta Format
Hakkında Diğer Yazıları

Dwellings, Ellie Davies'in orman dokusu üzerinden konut anlayışı ve kendi kimliğini aramakla ilişkilendirdiği projesi. Önceki projelerinde de benzer tarzda üretim yapan sanatçı için orman da kendi içinde peyzajı olan ve duygularımızdan, tasalarımızdan katmanlaşan kültürel bir yapı. Davies, bu noktadan yola çıkarak kendimizle ilgili şeyleri gördüklerimiz, yaptıklarımız, maddeye olan ihtiyaçlarımız doğrultusunda o yerle ilişkimizi araştırıyor.

Bu ağaç konutlar, geleneksel yöntemler  kullanılarak ormandan toplanan malzemelerle oluşturulmuş. Peri masalları, Orta Dünya imajlarını hatırlatan bu yapılar barınak, sığınak, inziva için bir araştırma görevi görürken, sanatçı için de çocukluğundan gelen bir kaçış gibi.

Davies, inşaadan bir süre geçtikten sonra fotoğraflıyor. Böylece gördüklerimiz, sanatçının oluşturduğu yapılar olmaktan çıkıp ormanın da yaratım sürecine dahil olduğu yapılara dönüşüyor. Ayrıca ormanın varoluşundan gelen olguların zaman içinde değişmesini de ele alarak, yapılara kişisel varlıklarını ve kimlikler kazandırmış oluyor. Yapana yabancılaşan bu konutlar, giderek üzerindeki aidiyet duygularını kırarak ormanın bir parçası oluyor. Kendi başına var olmaya başlıyor. Yaratıcısına da yabancı bir dünyaya dahil oluyor.